DIRECTinschrijven

Belinstructies

Hieronder willen we je graag informeren over het wanneer bellen tijdens de bevalling. Het kan zijn dat we op grond van bijvoorbeeld je vorige bevalling voor jou nog andere adviezen hebben die alleen voor jou gelden.

Je mag ons altijd bellen als je denkt dat je bevalling begonnen is. Wij zijn er om je bevalling te begeleiden dus laat het ons weten als je begeleiding nodig hebt.

Wanneer je regelmatige weeën hebt om de 3 minuten bij een eerste kind en om de 5 minuten bij een volgend kind moet je ons echt gaan bellen.

Bij gebroken vliezen
Is het vruchtwater helder dan willen we het zonder haast weten. Dat betekent dat je ’s nachts mag wachten met bellen tot ’s morgens mits je geen weeën hebt. Als je vliezen overdag breken, laat ons dit dan gelijk weten i.v.m. het plannen van een controle. En ben je overdag bijvoorbeeld niet thuis, ga dan rustig naar huis toe.
Is het vruchtwater groen/geel/bruin of erg bloederig dan moet je altijd direct bellen.
Hebben wij tijdens het spreekuur verteld dat het kindje nog niet is ingedaald dan moet je altijd direct bellen en zo mogelijk gaan of blijven liggen.

Het verliezen van de slijmprop (veel stug slijm met soms wat draadjes bloed) is geen teken dat de bevalling begint. Maar maakt het je onzeker bel dan gerust.

Heb je helderrood bloedverlies dan moet je direct bellen.

Deze adviezen gelden wanneer je 37 weken geweest bent. Twijfel je voor die tijd of je aan het bevallen bent, dan moet je altijd direct bellen.

Social