DIRECTinschrijven

Verloskundigen in opleiding

Wij vinden het belangrijk dat verloskunde studenten goed worden opgeleid, daarom hebben wij een paar keer per jaar een student in onze praktijk.

Wij begeleiden verloskunde studenten van de Verloskunde Academie Rotterdam. De opleiding duurt 4 jaar en in alle jaren zijn er stages in de verloskundigenpraktijk. Dit betekent dat je tijdens je zwangerschap een student kunt tegenkomen. Dus op het spreekuur, bij je bevalling en tijdens de kraambedvisites. Afhankelijk van het studiejaar waarin de student zit, zal ze verloskundige handelingen gedeeltelijk of geheel doen. Een 1e-jaars student controleren we elke keer een 4e-jaars student handelt zelfstandig waarbij wij aanwezig zijn en alleen ingrijpen als het nodig is. Een groot onderdeel van leren in de praktijk is overleg en alles koppelen aan de theorie die ze gekregen hebben. Dit bespreken we vaak hardop.

Om het extra duidelijk te maken een paar voorbeelden:

Spreekuur
De student meet de bloeddruk, doet het uitwendige zwangerschapsonderzoek (buik voelen), voert het gesprek, stelt een extra onderzoek voor en zal alles met ons overleggen.

Bevalling
De student doet inwendig onderzoek, coacht je tijdens het persen, laat het kindje geboren worden en de placenta, hecht je, kijkt jullie kindje na.

Kraambedvisite
De student voert het gesprek, doet controles, verwijdert hechtingen, geeft borstvoedingsadviezen.

Wij blijven ten allen tijde verantwoordelijk voor jullie begeleiding en de medische handelingen die een student uitvoert. Wanneer jullie liever geen begeleiding van een verloskunde student hebben, mogen jullie dat natuurlijk aangeven.

Huidige student

Social