DIRECTinschrijven

Wanneer je net vader geworden bent komt er erg veel op je af. Je bent hartstikke trots op je baby en op je vrouw en wilt daar natuurlijk veel van genieten. Aan de andere kant moet je veel regelen zoals aangifte, boodschappen en geboorte kaartjes. Daarnaast zal je vrouw nog veel moeten rusten, dus ook in huis komt er veel op jou neer, zoals eten koken en beschuit smeren als er ’s avonds geen kraamzorg meer is. Kortom je hebt het gewoon heel erg druk.

Wettelijk krijg je 2 dagen vrij rond de geboorte van je kind. De dag van de bevalling en een dag om aan te geven. Veel vaders gaan dan snel weer werken en nemen weer vrij als de kraamverzorgster weg is. Denk hierbij ook goed aan jezelf, want gebroken nachten, werken en allerlei extra klusjes houdt je niet lang vol.

Wat verder lastig kan zijn als je net vader bent geworden zijn alle emoties die je vrouw nu kan hebben. Luister goed naar haar en bedenk dat alleen de rust terug brengen voor de meeste problemen een oplossing kan zijn. Dit betekent bijv. dat hoe trots jullie ook zijn en iedereen de kleine spruit willen laten zien, jij ervoor zorgt dat de visite gedoseerd komt kijken en ook af en toe nee verkoopt. Jullie weten immers niet wat de nacht nog gaat brengen en die moeten jullie ook doorkomen.

Het belangrijkste advies van ons is: geniet van je kindje en zorg dat je daar tijd en energie voor vrij maakt.

Social