DIRECTinschrijven

Echo's

Alle medische echo’s laten wij in Echocentrum Focus maken. Dit is een bewuste keus voor kwaliteit. Om goede betrouwbare echo’s te maken, moet je naast een echodiploma ook genoeg echo’s per jaar maken. Daarom hebben wij - maar ook alle andere verloskundigen en gynaecologen in de regio - ervoor gekozen om een kwalitatief goed echocentrum op te richten.

Echocentrum Focus

Verschillende soorten echo’s in de zwangerschap:

Vroege echo
Je hoort het al in de naam. Een vroege echo is de eerste echo die wij kunnen aanbieden. Deze echo kan worden uitgevoerd vanaf 6 weken en een paar dagen, maar wordt meestal tussen de 7e en 8e week ingepland. Vanaf dan kunnen we namelijk een hartje zien kloppen. Het voornaamste doel van deze echo is om te kijken of er een zwangerschap is, of deze goed in de baarmoeder zit en of er een hartje klopt.

Termijnecho
Iedereen in onze praktijk krijgt een termijnecho aangeboden waarbij de leeftijd van het kindje wordt vastgesteld. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat een termijnecho tussen de 10 en 12 weken de meest betrouwbare manier is om de exacte uitgerekende datum te bepalen. Wij zullen daarom ook altijd deze datum aanhouden.

Screening
Echo’s die horen bij de prenatale screening, zoals de 13 weken echo of de 20 weken echo. Hierbij kies je of je deze wilt laten maken. Klik hier om daar meer over te lezen.

Indicatie
Er zijn naast de standaard aangeboden echo's, ook nog echo’s die we alleen op indicatie aanvragen. Dit kunnen echo’s voor de groei of ligging van de baby zijn of om de plaats van de placenta nog eens goed te bekijken.

Pretecho's
De echo’s die wij aanvragen hebben altijd een medisch doel. Wij snappen dat jullie het leuk vinden om naar je baby te kijken. Wil je buiten deze echo’s je kindje zien, dan verwijzen we jullie naar een pretechobureau.

Social