DIRECTinschrijven

De verloskundige

Spreekuur
Allereerst zorgen wij als verloskundige voor de medische controle van de zwangerschap. Wij zullen je steeds controleren om te bepalen of je zwangerschap normaal en zonder extra risico verloopt. Daarbij is informatie van jou en je partner erg belangrijk. Geef dus op het spreekuur goed aan hoe jij je voelt. Geef ook altijd door als je bij de huisarts bent geweest.
Is er iets waar jij je zorgen om maakt, bel ons dan op. Is het iets kleins dan kan dat tijdens het telefonisch spreekuur. Maar we zijn ook altijd bereikbaar via de mobiele telefoon. Bedenk daarbij dat extra onderzoek altijd geregeld kan worden, echter tijdens kantooruren is een en ander makkelijker te regelen.

Extra controle
Soms kan het zijn dat wij iets vinden waar we extra goed naar moeten kijken. Dit kan bijvoorbeeld door een extra controle of een extra echo af te spreken. Ook kunnen wij voor overleg altijd een consult bij de gynaecoloog aanvragen. Wanneer deze van mening is dat er echt wat aan de hand is, zal het advies zijn dat de medische zorg overgenomen wordt. Regelmatig is er na nader onderzoek niets aan de hand en kunnen wij de zorg gewoon weer voortzetten.

De bevalling
Speciale aandacht hebben we voor de bevalling, het moment waar je al die maanden op wacht, de kennismaking met jullie baby. Tijdens de zwangerschapscontroles zullen we het er meerdere keren over hebben. Om te weten wat jullie wensen en misschien ook angsten zijn, bespreken we graag een geboorteplan met jullie. Na de bevalling komen we kraamvisites doen. Dan zullen we controleren of het herstel na de bevalling medisch goed verloopt en of met jullie baby ook alles goed gaat. Ook is er veel aandacht voor hoe jullie je emotioneel voelen, het is immers een hele overgang om van “gewoon” jezelf te zijn, ineens de nieuwe rol als ouder te krijgen met zo’n klein prulleke. Dan komen we gelijk op het tweede deel van onze begeleiding…

Luisterend oor
Naast de medische controles kun je bij ons ook een luisterend oor vinden voor alle onzekerheden die gepaard gaan met een zwangerschap. Schroom dan ook niet om dit aan te kaarten. Want hoewel een zwangerschap in de boekjes vaak als een grote roze wolk wordt beschreven, is het in de praktijk wel eens anders. Het zien en horen van het hartje van de baby, de eerste schopjes en het besef dat er een kindje in je groeit, is heel bijzonder. Maar daarnaast gaat een zwangerschap gepaard met meer of minder klachten en die zijn niet altijd even leuk.

Kraamtijd
Dit luisterend oor geldt ook voor in de kraamtijd, waar we weer even terug gaan naar de beleving van de bevalling en het ouders-worden. Wij vinden het heel belangrijk om jullie daar ook in te steunen en adviezen te kunnen geven. In de kraamweek komen we daarvoor bij jullie thuis.

Op onze website is allerlei informatie te vinden, jullie zijn welkom alles door te nemen. Voor vragen en suggesties staan wij altijd open. We willen tenslotte “zorg op maat” leveren.

Social