DIRECTinschrijven

Flesvoeding

Wij spreken over kunstvoeding omdat borstvoeding in de fles ook flesvoeding is en we verwarring willen voorkomen.

Er zijn verschillende merken kunstvoeding. Alle merken die in Nederland te koop zijn, zijn van een zelfde kwaliteit. Je kunt dus zelf een keus maken.

Naast voeding heb je flesjes nodig voor je baby. Aangezien elke baby anders is, is het nu nog niet duidelijk welk flesje het beste past bij jullie baby. Koop er daarom nog niet te veel (3 flesjes is echt genoeg), misschien gaan we je in de loop van de kraamperiode nog een ander merk fles/speen adviseren.

Het klaarmaken van de voeding zal de kraamverzorgster jullie aanleren. De hoeveelheid voeding zullen we in de eerste week samen bespreken en dit zal opbouwend zijn, omdat jullie kindje zal moeten wennen aan grote hoeveelheden voeding. Na de kraamweek geldt globaal dat jullie kindje 150 cc per kilogram lichaamsgewicht per dag nodig heeft.

Even een voorbeeld: stel de baby weegt 4 kilo aan het einde van de kraamweek. Dan is het 4x150=600 cc. Dit heeft jullie kindje dan over een hele dag nodig. Deel dit door het aantal voedingen dat hij/zij krijgt en dan weet je hoeveel er per keer in de fles moet.

Impressie

Social